humanitarni turnir

Učenici, roditelji i učitelji u Novom Marofu stolnoteniskim turnirom prikupljali pomoć za teško oboljelog dječaka

Objavljeno: 03.12.2016. 09:15

Zadnja izmjena: 03.12.2016. 09:16

Već drugu godinu za redom Područna škola u Remetincu, u Novom Marofu, organizira humanitarni stolnoteniski turnir čiji je prihod ove godine namijenjen za pokriće dijela troškova liječenja Matea Mavrića iz Podevčeva. Desetogodišnji Mateo boluje od rijetke zloćudne bolesti koja iziskuje skupe terapije i liječenje izvan granica Hrvatske.

Ovogodišnji turnir u petak je u školi u Remetnicu okupio ukupno 49 parova kombiniranih od učenika škole, roditelja, učitelja, ali i svih drugih mještana koji su željeli svojim nastupom i prilozima pomoći u prikupljanju pomoći za Matea.

– Cilj je bio da motiviramo što više mještana da se uključe u prikupljanje pomoći i da stvorimo dobru atmosferu i druženje i mislim da smo u tome uspjeli – kazao je voditelj Područne škole u Remetincu Nikica Piskač.

Dobrovoljnim prilozima prikupljeno je 3.760 kuna koji će pokriti dio troškova terapija.

Osim velikog broja parova u uvodnom dijelu turnira, u egzibicijskom meču, nastupili su i stolnotenisači iz Ljubešćice. Turnir je održan u prostorima škole koji su bili gotovo premali da prihvate sve zainteresirane i natjecatelje, ali i gledatelje. Ova akcija pokazuje koliko Područnoj školi u Remetincu nedostaje dvorana za organizaciju ovakve, ali i sličnih manifestacija.

 

Komentari