KOŠARKA

Učenici-sportaši koji sudjeluju na međužupanijskim natjecanjima moraju 7 dana u samoizolaciju i na korona test

Objavljeno: 18.10.2020. 17:53

Zadnja izmjena: 18.10.2020. 18:02

Klubovi koji su mlađe uzrasne kategorije trenirali u školskim sportskim dvoranama i dalje ne mogu ući u njih. Jedan od njih je i KK Vindija koji je koristio sportsku dvoranu VI. OŠ Varaždin i III. OŠ Varaždin.

Predsjednik KK Vindija Nino Gregurina bio je jedan od najaktivnijih u pronalaženju rješenja za treniranje mladih sportaša.

- Klubovi s našeg i međimurskog područja inicirali smo da se u HKS donese stav oko toga što ne možemo trenirati i da se odgode sva natjecanja mlađih dobnih kategorija jer nemamo gdje trenirati. Do najavljenog sastanka u Gradu, gdje se trebalo razgovarati o tom problemu s klubovima nije došlo. Jedan dio našeg podmlatka trenira u dvorani u Graberju ali je nastao problem ako odu na natjecanje. Tako je II. OŠ Varaždin na svojim web stranicama piše da učenici koji sudjeluju u međužupanijskim i državnim natjecanjima moraju sedam dana u izolaciju te imati negativan test na Covid-19 ili moraju ostati 14 dana u samoizolaciji. Najbolje je da svi primirimo pa ćemo vidjeti kako dalje, rekao je Gregorina.

Seniori još uvijek igraju iako već ima odgađanja utakmica i moguć je i prekid 2. ML Sjever ukoliko se za to steknu uvjeti. Ekipe Međimruje i Vedi su pod epidemiloškim mjereama a Ivančica nema gdje trenirati, tako su mogući svi scenariji u narednim danima.    

Komentari