projekt 'šafran'

Učenici topličke škole prigodno su obilježili Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

Objavljeno: 01.02.2017. 16:06

Zadnja izmjena: 01.02.2017. 16:34

Foto: Grad Varaždinske Toplice

Učenici, profesori te svi ostali djelatnici topličke škole prigodno su, uz predavanje profesora Drage Ilića obilježili Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta te im odali počast.

Na sam dan obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, 27. siječnja, kada je i oslobođen koncentracijski logor Auschitz – Birkenau, učenici su uz prezentaciju, izlaganje i razgovor učili o totalitarnoj ideologiji koja je počinila zločin nad Židovima i drugim narodima tijekom Drugog svjetskog rata.

Budući da u tom strašnom zločinu nisu bila pošteđena ni djeca, učenici topličke škole su se, slušajući o sudbini djevojčice Ane Frank i njenom dnevniku, upoznali sa stradanjima i patnjama djece tijekom Drugog svjetskog rata.

Važan doprinos poučavanju holokausta je i međunarodni projekt Šafran u koji je uključena i toplička škola, a vodi ga profesor Drago Ilić. Projekt obuhvaća sađenje lukovica šafrana ujesen, a prvi žuti cvjetovi pojavljuju se u vrijeme obilježavanja sjećanja na holokaust. Uključivanje učenika u sadnju šafrana i promatranje kako raste, potiče poštovanje žrtve i širenje ozračja tolerancije.

 

 

 

Komentari