varaždinske toplice

Učenici Topličke škole sudjelovali su na terenskoj nastavi, a učenica Tea Borček je dobila vrijedno priznanje

Objavljeno: 09.11.2016. 16:24

Foto: Grad Varaždinske Toplice

Proteklog tjedna učenici trećih razreda Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica i Područne škole Petkovec jedan školski dan su proveli upoznavajući Varaždin sa svojim učiteljicama, Ružicom Erić, Biserkom Bešenić i Natalijom Bešenić.

Cilj posjeta bio je upoznati Varaždin kao kulturno, administrativno i gospodarsko središte Varaždinske županije, dok su u Starom gradu razgledali tvrđavu izvana, prošetali bedemima i nasipima, te su posjetili i Gradski muzej smješten u tvrđavi.

Šetnjom kroz grad učenici su se upoznali s palačama, ulicama, trgovima, Korzom, Gradskom vijećnicom, katedralom, zgradom Hrvatskog narodnog kazališta, te su posjetili i Odjel za djecu Gradske knjižnice 'Metel Ožegović' gdje je pod stručnim vodstvom održana edukacija.

Osim uspješnosti provedene terenske nastave proteklog tjedna, Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica može se pohvaliti i učenicom Teom Borček koja je na nedavnoj svečanosti proglašenja najčitača županije za proteklu školsku godinu, 2015./16. u Županijskoj palači u Varaždinu, dobila priznanje u obliku novoizdane knjige Siniše Cmrka 'Zvrk domaćinstvo'.

 

Komentari