učenje može biti zabavno

FOTO|VIDEO Učenici u osnovnoj školi Beletinec ozbiljno se zabavljali programiranjem

Objavljeno: 11.05.2017. 09:03

Zadnja izmjena: 11.05.2017. 09:06

Da programiranje može biti zabavno nedavno su imali prilike osobno iskusiti i učenici iz Osnovne škole Beletinec, kojima su se pridružili i učenici iz Varaždina i okolnih mjesta.

U školu se "uselio" poznati lik mačke iz popularnog programa Scratch za vizualno programiranje igara, kvizova i animacija. Ideja i ciljevi su ostali isti: potaknuti učenike na stvaranje, a ne samo pasivno korištenje tehnologije, pokazati im mogućnosti u svijetu programiranja, potaknuti ih na timski rad i omogućiti dobru zabavu. Učenici su podijeljeni u grupe od 10, a imali su 3 dana radionice s ukupno 10 školskih sati. Nakon trodevnog druženja prezentirali su svoje radove - nije nedostajalo maštovitih i kreativnih ideja, pa su dodijeljene i simbolične nagrade.

Prijavite se već sada

I još jedna važna napomena: na jesen slijede nove radionice Scratcha, HTML-a, CSS-a i JavaScripta kao i radionica programiranja u Pythonu kao priprema za školsko, županijsko i državno natjecanje tako da se svi zainteresirani mogu već sad javiti na mail: [email protected]. Ovdje imate i video prilog o ovoj zanimljivoj i vrlo korisnoj radionici koja je na zabavan način uvela učenike u svijet programiranja.

 

Komentari