u sklopu baroknih večeri

Učenici VI. osnovne škole prezentirali radove na Međunarodnoj izložbi cvijeća

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.10.2017. 14:36

Zadnja izmjena: 09.10.2017. 14:47

U sklopu baroknih večeri Udruga vrtlara Varaždinske županije svake godine organizira Međunarodnu izložbu cvijeća u Starom gradu.Predsjednica Udruge Blanka Pazman animirala je učenike i učitelje VI. osnovne škole za sudjelovanje na izložbi.

Budući da je ovogodišnja zemlja partner Mađarska, trebalo je osmisliti cvjetnu instalaciju koja bi imala poveznicu grada Varaždina, Hrvatske i Mađarske. Kako je Mađarska poljoprivredna zemlja, učenici su odlučili izraditi metalne instalacije suncokreta ispunjene biljnim materijalom.

U VI. OŠ Varaždin početak ove školske godine krenuo je intenzivnim pripremama i izradom metalnih instalacija suncokreta. Učenici su uz koordinaciju učiteljica Petre Lončarić Časar i Petre Kanešić, te vjeroučitelja Tomislava Rogulje preplitali žicu za latice i listiće. Domari (Darko i Branko) bili su zaduženi za dio koji je trebao zavariti. Kada je metalna konstrukcija bila gotova, ponovo je slijedio rad učenika.

Na metalnoj konstrukciji učenici su ispunili latice komušinom kukuruza, listove zelenim travkama, a tučak suhim kupinama. Suncokreti VI. OŠ bili su izloženi na 22. međunarodnoj izložbi cvijeća. 

 

Komentari