Varaždinska županija

Učenicima deficitarnih zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu stipendije od 500 kuna

Objavljeno: 27.11.2019. 11:14

Zadnja izmjena: 27.11.2019. 11:26

I u ovoj školskoj godini će 30 učenika iz Varaždinske županije koji se školuju za deficitarna obrtnička zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu primati po 500 kuna stipendije mjesečno.

Pomoć pri školovanju dobivat će zahvaljujući Sporazumu o zajedničkom stipendiranju učenika deficitarnih zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu za školsku godinu 2019./2020. koji su u utorak potpisali zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak i predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak.

Zajedničko stipendiranje se odvija u sklopu projekta Ministarstva turizma „Program poticanja i obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu“, koji i ove godine provodi županijska Obrtnička komora.   

- Varaždinska županija će izdvojiti 75 tisuća kuna, a isti iznos će osigurati i Ministarstvo turizma, pa ukupna financijska sredstva za stipendiranje iznose 150 tisuća kuna. To je jedan od naših doprinosa poticanju učenika da se školuju za obrtnička zanimanja s kojima će odmah nakon završetka školovanja dobiti posao. Ovo je ujedno potvrda kontinuirane i odlične suradnje s Obrtničkom komorom Varaždinske županije  – rekao je zamjenik Paljak.

Učenici će po 500 kuna mjesečno primati od rujna ove do lipnja sljedeće godine, odnosno tijekom cijele školske godine. Stipendije će dobiti učenici koji se školuju za zanimanja kuhar, konobar i turistički tehničar a novost je ta ad će se od ove godine stipendirati i zanimanja pomoćni kuhar i slastičar.

Komentari