Učenicima iz prigradskih naselja 100 kuna za kartu

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 06.01.2011. 12:25

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Ilustracija

Srednjoškolci iz prigradskih naselja Murskog Središća koji autobusom putuju do škole u Varaždinskoj ili Međimurskoj županiji, od grada će mjesečno dobiti po 100 kuna. To se odnosi na učenike iz Peklenice, Križovca, Hlapičine i Štrukovca, ali ne i na učenike iz samog grada – Murskog Središća.

- U Murskom Središću ne sufinancira se autobusni prijevoz, zbog mogućnosti željezničkog. Ovakav način sufinanciranja prijevoza dogovoren je kako bi se izjednačile cijene karte za sve učenike, sa cijelog područja grada. Naime, u samom M. Središću cijena autobusne karte kod prijevoznika Jakopića iz Žabnika je 100 kuna manja nego u ostalim naseljima, zbog mogućnosti željezničkog prijevoza – objašnjava Dražen Srpak, zamjenik gradonačelnika.

A željeznički pak prijevoz grad ne sufinancira jer su, kaže, cijene željezničkih karata ionako niže od autobusnih i kad bi i njih sufinancirali, tada bi oni koji putuju autobusom bili u nepovoljnijem položaju.

Grad će stoga od ponedjeljka (10. siječnja) dati potvrde učenicima iz prigradskih naselja, a oni će ih predati autobusnom prijevozniku. Sto kuna po učeniku prijevozniku će biti podmireno iz gradskog proračuna.


Agencija VLM

Komentari