primopredaja

Foto - Učenicima Srednje škole Novi Marof i ove godine podijeljena prijenosna računala

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.09.2022. 14:18

Zadnja izmjena: 08.09.2022. 14:22

Učenicima prvih razreda Srednje škole Novi Marof podijeljena su besplatna prijenosna računala za što je Grad iz svog proračuna izdvojio 116 tisuća kuna.

Grad maksimalno potpomaže Srednju školu Novi Marof, unatoč tome što to nije njegova zakonska obveza, istaknuo je gradonačelnik Siniša Jenkač.

- Naša želja je da učenici nastave s kvalitetnim obrazovanjem i ovo je samo jedan od načina na koji im to nastojimo omogućiti. Iako nismo osnivač škole i nismo dužni to raditi, naš cilj ostaje stvarati obrazovni nadstandard, omogućavati kvalitetniji rad te poticati daljnji razvoj novomarofske srednje škole – rekao je gradonačelnik Jenkač.

Učenicima Srednje škole Novi Marof i ove su godine osigurani besplatni udžbenici za što je Grad izdvojio dodatne 32 tisuće kune, a za 25 srednjoškolaca u potpunosti financira javni prijevoz. Tu su i dvije osnovne sa šest područnih škola te Osnovna škola Gornja Rijeka koju također pohađaju učenici s područja Novog Marofa. 

- Izdvajanja za obrazovanje mogli bi se posramiti i puno veći gradovi. Ona premašuju 6,5 milijuna kuna što nije mali novac za lokalnu samoupravu kao što je Grad Novi Marof, dok su prije 5 godina bila na razini od 1,5 milijuna kuna. Stvaranje kvalitetnih uvjeta za školovanje naših učenika smjer je kojeg smo si zacrtali i u kojem nastavljamo raditi i dalje – poručio je Jenkač.

'Potvrda kvalitete'

Ravnatelj Srednje škole Novi Marof Nikola Žganec poručio je kako su svi njihovi učenici dosad uspješno polagali državnu maturu i upisivali željene fakultete što je najbolja potvrda kvalitete. - Grad je podrška Srednjoj školi Novi Marof u gotovo svim projektima i manifestacijama i prati učenike kroz cijelo njihovo obrazovanje – osvrnuo se Žganec.

 

Komentari