odličan rezultat!

Učenik Strukovne škole, Luka Mikulić iz Trnovca novi državni prvak u natjecateljskoj disciplini pekar

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.04.2018. 08:25

Zadnja izmjena: 25.04.2018. 08:25

Luka Mikulić iz Trnovca osvojio je 1. mjesto i zlatnu medalju, te titulu državnog prvaka u natjecateljskoj disciplini pekar, čime je nastavio dugogodišnji uspješan niz osvojenih medalja učenika Srednje strukovne škole Varaždin na Državnim natjecanjima. 

U organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Prehrambeno-tehnološke škole u Zagrebu, 19. i 20. travnja godine održano je XIV. Državno natjecanje u natjecateljskoj disciplini Pekar. 

U prvom dijelu natjecanja učenici su trebali PowerPoint prezentacijama prikazati pripremu pekarskog proizvoda Grisina, te izračun prehrambene i energetske vrijednosti 100 grama Grisina za izradu nutritivne deklaracije proizvoda. 

U nastavku su trebali izračunati količine potrebnih sirovina za izradu dva pekarska proizvoda, Grisina i slatkog peciva sa suhim voćem čiji su broj i mase peciva saznali na dan natjecanja. Drugi dan natjecanja učenici su praktično izrađivali pekarske proizvode uz demonstraciju kreativnosti, mašte i vještine pekarskog zanata. 

Luka je uz mentoricu Lovorku Ernoić, dipl. ing. izradio je vrlo ukusne Grisine mediteraneo obogaćene maslinovim uljem, bademima, mediteranskim začinima, češnjakom, koprivom i lavandom čime je u potpunosti ostvario svoj zadatak i osvojio visoki broj bodova, 92 od 100 maksimalno mogućih. Lukini grisini tako će ovih dana obogatiti bogati asortiman pekarskih proizvoda školske pekare i učeničke kantine Srednje strukovne škole uz poruku svojim prijateljima u školi da pekarski proizvodi mogu biti drugačiji, ukusni i zdravi. 

 

Komentari