gradska vijećnica

Učenike i nastavnike iz Erasmus projekta ugostio zamjenik gradonačelnika

Objavljeno: 17.05.2022. 14:53

Zadnja izmjena: 17.05.2022. 14:55

Sudionici Erasmus plus projekta KA2 Sharing Heritage and Real European Cultures (Dijeljenje baštine i stvarne europske kulture) posjetili su u utorak Gradsku vijećnicu Grada Varaždina.

Učenike i nastavnike osnovnih škola iz Češke, Španjolske i Italije u vijećnici su pozdravili zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Domaćin sudionicima projekta u Varaždinu je VI. Osnovna škola. Kako je istaknuo ravnatelj škole Mario Stančić cilj projekta  je istraživanje kulturne baštine i bogatstva Europe te poticanje zajedništva i osjećaja pripadnosti europskom kulturnom krugu. Varaždinska škola je za svoje goste iz tri europske zemlje organizirala niz zanimljivih radionica, a imat će priliku posjetiti Trakošćan i Plitvička jezera.

Ukupno 35 sudionika, učenika u pratnji svojih nastavnika boravi  u Varaždinu 16. do 20. svibnja. Projekt predviđa i fizičku mobilnost sudionika, razgledavanje kulturno-povijesnih spomenika te upoznavanje s baštinom grada u kojem borave.

Komentari