Važno je znati

Učitelji topličke Osnovne škole prisjetili se kako pružiti prvu pomoć

Objavljeno: 23.03.2016. 16:38

Zadnja izmjena: 23.03.2016. 16:39

Foto: Varaždinske Toplice

Učitelji Osnove škole Antuna i Ivana Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica u utorak su prisustvovali predavanju kako učenicima ili drugim unesrećenima pružiti prvu pomoć.

– Iako su većina vozači pa su Prvu pomoć polagali u autoškoli, nikada nije zgoreg prisjetiti se stvari koje su ponekad tako jednostavne i banalne, a mogu spasiti život – naglasila je ravnateljica škole i gradonačelnica Varaždinskih Toplica, Goranka Štefanić, koja je i sama bila na predavanju.

Predavanje i praktični dio održala je doktorica Tanja Sakač koja je detaljno pojašnjavala situacije u kojima se bilo tko može naći i minimalnim znanjem za nekoga učiniti mnogo. Sakač je pokazala kako postupiti u takvoj situaciji i na što obratiti pozornost. Nakon toga učitelji su i sami sudjelovali u praktičnom dijelu, odnosno kao postupiti s osobom koja je u nesvijesti i koja ne diše.

– Predavanje koje nam je održala doktorica Sakač i više je nego korisno. Obuhvatilo je brojne situacije koje se mogu dogoditi učenicima na hodniku ili u razredu te kako postupiti i što napraviti ako se to dogodi. Učitelji su mnogo naučili, a ujedno se i prisjetili stvari koje su možda i zaboravili, stoga je jako dobro da se s vremena na vrijeme ponovi staro gradivo jer nikada ne znamo kada nekome možemo spasiti život – kazala je ravnateljica Štefanić.

Komentari