etwinning projekt

Učiteljica 1. osnovne škole Tea Pavičić Zajec sudjelovala na međunarodnom seminaru u Češkoj

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.09.2017. 15:19

Zadnja izmjena: 07.09.2017. 15:26

Učiteljica I. osnovne škole Varaždin Tea Pavičić Zajec sudjelovala je na aktivnosti transnacionalne suradnje „Using eTwinning in KA2 School-To-School Partnerships“ održanoj u dvorcu Štiřín u Češkoj.

Na seminaru koji je bio organiziran od strane češke nacionalne agencije (Odjel za školsko obrazovanje) i češke nacionalne službe za podršku u eTwinningu sudjelovalo je ukupno 57 sudionika iz 25 europskih zemalja. Osim učiteljica iz I.OŠ Varaždin, na seminaru je sudjelovala i Andreja Jertec, učiteljica iz OŠ Zlatar Bistrice.

Svrha seminara bila je promicanje sinergija između programa Erasmus+ i eTwinninga, poticanje sudionika na korištenje portala eTwinning za komunikaciju i suradnju u Erasmus+ KA2 projektima te pomoć u umrežavanju između učitelja uključenih u Erasmus+ i eTwinning projekte.

Tijekom predavanja i radionica sudionici aktivnosti imali su se prilike detaljno upoznati sa programima Erasmus+ aktivnosti, kao i mogućnostima eTwinning platforme. Veliki dio vremena bio je posvećen pronalasku partnera i zajedničkom dogovaranju novih projektima.

Tijekom boravka na seminaru Tea Pavičić Zajec ostvarila je partnerske odnose s predstavnicima ustanova i učiteljima iz Portugala, Belgije, Češke, Latvije i Španjolske te dogovorila nove eTwinning i Erasmus+ KA2 projekte koji će krenuti u realizaciju od iduće godine.

Komentari