franjevački trg

Udruga apstinenata Varaždinske županije 'Hrabrost' predstavila svoje aktivnosti

Objavljeno: 27.11.2021. 12:54

Zadnja izmjena: 27.11.2021. 12:54

U sklopu mjeseca borbe protiv ovisnosti, Udruga apstinenata Varaždinske županije „Hrabrost“ danas je predstavila svoje aktivnosti.

Mjesec borbe protiv ovisnosti se održava od 15. studenog do 15. prosinca. Predsjednik Udruge Đuro Kobal rekao je kako Udruga djeluje već šestu godinu i broji četrdeset članova koji se okupljaju jednom tjedno na radionicama i predavanjima, edukacijama o bolesti u prostorijama Udruge na adresi Alojzija Stepinca 1 u Varaždinu. Udruga organizira i aktivnosti kao što su sportske igre, izrada prigodnih poklona, satovi poezije kako bi članovi što prije uz podršku Udruge i obitelji došli do spoznaje kako je živjeti normalan život bez konzumacije alkohola i ostalih sredstava ovisnosti jer zdrav čovjek znači zdravu obitelj i zdravo društvo.

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković u ime Grada Varaždina i gradonačelnika Nevena Bosilja podržao je rad Udruge te rekao kako je kod ovisnosti bilo koje vrste ključno djelovati preventivno te ukoliko dođe do ovisnosti raditi na tome da pojedinac koji je postao ovisnik što prije dođe do spoznaje kako mu je potrebna pomoć.

Kako je dodao, upravo iz tog razloga Grad Varaždin podržava rad udruga kao što je Udruga apstinenata Varaždinske županije "Hrabrost" koja je od velike pomoći osobama koje se bore s različitim vrstama ovisnosti. Zamjenik gradonačelnika također je napomenuo kako u doba pandemije ljudi sve lakše postaju ovisnici te je potrebno više raditi na mentalnom zdravlju pojedinca i društva u cjelini.

Komentari