u spomen na poginule branitelje..

Udruga branitelja iz Vidovca krenula na ,,Spust rijekom Dravom od Legrada do Aljmaša''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.07.2018. 16:08

Zadnja izmjena: 02.07.2018. 16:12

Udruga branitelja i veterana Domovinskog rata Općine Vidovec zajedno sa suborcima iz Petrijanca, Cestice i Zagorja ( Bedekovčina) krenula je i ove godine na tradicionalni „Spust rijekom Dravom od Legrada do Aljmaša“ u čast i sjećanje na poginule suborce u Domovinskom ratu.

Nakon porinuća plovila i njihovih opremanja te zajedničke molitve, članovi udruge krenuli su rijekom Dravom nizvodno u pravcu Aljmaša i Vukovara. Po dolasku u mjesto Ušće kod Aljmaša, na samom ušću rijeke Drave u Dunav održat će se prigodni govori i minutom šutnje i molitvom odati počast poginulima braniteljima.

U Aljmašu se okupljaju i ostali članovi udruge koji dolaze cestovnim putem radi  logističke potpore i aktivnosti oko posjeta okolnim mjestima kao što su Osijek, Vukovar, Ilok, Dalj, Borovo naselje i Erdut . Svake se godine druženju priključuju i ostali članovi udruga s našeg područja, članovi Lučke kapetanije Osijek, riječne policijske patrole kao i dužnosnici općina koje pomažu realizaciju spusta te stanovnici naselja Ušće.

Komentari