lijepa gesta

Udruga branitelja Jalševec još jednom pokazala veliko srce, ovoga puta pomogli Ukrajincima

Objavljeno: 07.04.2022. 19:55

Zadnja izmjena: 07.04.2022. 19:58

S agresijom na Ukrajinu u Varaždinske Toplice stigli su nesretni ljudi koji su morali napustiti svoj dom, a osim dobrodošlice u Toplicama imaju i prijatelje koji redovito pomažu. Posljednji primjer je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Klub Jalševec, koji je ukrajinskoj djeci osigurao odjeću i voće.

Naime, u akciji „Branitelji za djecu Ukrajine“ osobnim donacijama članova Udruge prikupljena su sredstva kojima su kupljene majice i sportske gaćice za djecu koja pohađaju topličku školu, a ta je donacija, zajedno s onom stotinjak kilograma jabuka, naranči i banana, u četvrtak predana u objektu koji je Ukrajincima privremeni dom u Varaždinskim Toplicama. Tim se im željeli barem malo uljepšati nadolazeće uskrsne blagdane.

Predsjednik udruge branitelja Jalševec Anđelko Horvat ističe da su među najvećim udrugama branitelja u Varaždinskoj županiji.

– Iako pokrivamo malo područje s 2500 stanovnika, župu Sv. Tri kralja, dio grada Varaždinskih Toplica, nosimo strašnu sliku iz Domovinskog rata u kojem smo izgubili 12 dečki, 7 ih je bilo zatočeno u Vukovaru, na desetine ranjenih. Na taj način posebno suosjećamo s djecom i obiteljima. Ne samo da smo '91. bili na ratištu, nego smo i sudjelovali u pomaganju pri iseljavanju djece i obitelji s ratnog područja – rekao je Horvat.

Humanitarnu akciju branitelja podržali su i iz gradske uprave Varaždinskih Toplica. Gradonačelnica Dragica Ratković naglašava da je pomoć ukrajinskoj djeci i njihovim obiteljima samo posljednji u nizu primjera kada su građani Varaždinskih Toplica pokazali brigu i suosjećanje za one u nevolji.

Komentari