Potpisivanje ugovora

UDRUGA GREDICA Nakon Biškupca vrtovi se šire i na Banficu

Objavljeno: 10.10.2019. 12:20

Zadnja izmjena: 10.10.2019. 12:23

Danas je u Gradskoj vijećnici potpisan Ugovor o zakupu zemljišta između Udruge za promicanje održivog načina življenja Gredica i Grada Varaždina, a ugovor su potpisali gradonačelnik Ivan Čehok i predstavnica Udruge Rusalka Majer.

Grad Varaždin je raspisao javni natječaj za davanje u zakup zemljišta za poljoprivrednu obradu površine 6211 m2 te je zemljište dano u zakup Udruzi koja na tom prostoru planira napraviti urbane vrtove kako bi osobama treće životne dobi vrtovi bili bliže i dostupniji, a čime bi se poboljšala njihova kvaliteta života i mogućnost uzgoja vlastite hrane.

Prilikom potpisivanja Ugovora gradonačelnik je naglasio kako se radi o hvalevrijednom projektu koji je započet u Hrašćici, nastavljen u Biškupcu i Grabanicama, a danas se širi i na Banficu. - Mislim da se radi o trostrukoj vrijednosti provođenja ovog projekta. Prije svega činjenica da ta zemljišta neće biti neobrađena, drugo je da će građani moći sami sebi proizvesti dio hrane, a na kraju i činjenica da se preko Gredice građani međusobno povezuju, provode vrijeme zajedno i druže se kroz vrtlarenje.  - rekao je gradonačelnik i pozvao građane da se jave i iz drugih kvartova te iskažu interes ukoliko žele osnovati urbane vrtove.

Rusalka Majer istaknula je kako na Banfici živi mnogo starijih ljudi kojima je sada već problem dolaziti do Biškupca, pa će im ovaj vrt na Banfici mnogo značiti. - Ugovor je potpisan na pet godina. Mislim da će to puno značiti našim stanovnicima na Banfici. Na taj način omogućujemo im da na svojim vrtovima mogu uživati svaki dan jer će biti u njihovoj neposrednoj blizini - rekla je Majer.

Komentari