predstavljeni rezultati

Udruga GREDICA uspješno privela kraju projekt “Mali vrt za održivo sutra!”

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.02.2020. 12:28

Zadnja izmjena: 25.02.2020. 12:29

Udruga GREDICA u partnerstvu s II., III., IV. i VI. osnovnom školom Varaždin je uspješno privela kraju projekt “Mali vrt za održivo sutra!”, a rezultati projekta predstavljeni su u Gradskoj vijećnici gdje su o projektu govorili projektni partneri i predstavnici Grada Varaždina.

U tu su svrhu u školskim dvorištima III., IV. i VI. osnovne škole Varaždin, te na lokaciji Čudesnih vrtova u Biškupcu, podignuti školski vrtovi u obliku povišenih vrtnih gredica. Svako razredno odjeljenje je osnovalo i njegovalo jednu gredicu. Kroz praktičan rad u vrtu učenici su na primjerima iz stvarnog života učili o važnosti očuvanja bioraznolikosti, ekološkom uzgoju hrane, čuvanju sjemenja, te važnosti očuvanja prirodnih resursa. Za sve učenike je u sklopu projekta organizirano i studijsko putovanje na lokalni OPG, gdje su učenici imali priliku iz prve ruke dodatno proširiti svoje znanje i obogatiti iskustvo.

U projektu je sudjelovalo 519 učenika iz 25 razrednih odjeljenja, a edukacije učenika su provodili edukatori iz Udruge GREDICA. Ukupno je održano 206 edukativnih radionica - 144 u sklopu redovne nastave Prirode i društva i 62 u sklopu nastave produženog boravka.

 

Komentari