U Varaždinskim Toplicama u hotelu Minerva, 3. prosinca u 18 sati Udruga kuhara Varaždinske županije organizira Okrugli stol - autohtone namirnice i jela u razvoju turizma Varaždinske županije.
Cilj okruglog stola: mogućnosti realizacije dvotjednih tematskih događanja;
- “Dani jela sa varaždinskim zeljem i bućinim uljem”- RUJAN
- “Dani jela sa puricom z Bednje i heljde”- PROSINAC
- “Dani domaćih kolača i meda”- BOŽIČNI I NOVOGODIŠNJI BLAGDANI
- “Dani sira i vina Varaždinske županije”- MARTINJE
Obzirom da na hrvatskom i međunarodnom tržištu vlada velika konkurencija za plasman prehrambenih proizvoda, u toj borbi sve se više cijene autohtoni i tradicionalni proizvodi, odnosno proizvodi koji se odlikuju posebnom kakvoćom.
Takvi prehrambeni proizvodi čije posebne karakteristike proizlaze iz vrijednosti njihovih sastojaka, načina proizvodnje i prerade te podneblja iz kojega dolaze ujedno su i proizvodi veće vrijednosti za potrošače.
U trendovima sveopće globalizacije i pridruživanja Europskoj Uniji, gdje se gubi identitet pojedinog naroda i sve većih zahtjeva potrošača za sigurnošću hrane, činjenica da se upotrebljava “domaće“ bit će od izuzetnog značaja.
Komentari