Udruga kuhara predstavlja Okrugli stol o autohtonim namirnicama u hotelu Minerva

Piše: eVz

Objavljeno: 30.11.2012. 20:13

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Ilustracija

U Varaždinskim Toplicama u hotelu Minerva, 3. prosinca u 18 sati Udruga kuhara Varaždinske županije organizira Okrugli stol - autohtone namirnice i jela u razvoju turizma Varaždinske županije.

Cilj okruglog stola: mogućnosti realizacije dvotjednih tematskih događanja;

-  “Dani jela sa varaždinskim zeljem i bućinim uljem”- RUJAN

-  “Dani jela sa puricom z Bednje i heljde”- PROSINAC

- “Dani domaćih kolača i meda”- BOŽIČNI I NOVOGODIŠNJI BLAGDANI

- “Dani sira i vina Varaždinske županije”- MARTINJE

Obzirom da na hrvatskom i međunarodnom tržištu vlada velika konkurencija za plasman prehrambenih proizvoda, u toj borbi sve se više cijene autohtoni i tradicionalni proizvodi, odnosno proizvodi koji se odlikuju posebnom kakvoćom.

Takvi prehrambeni proizvodi čije posebne karakteristike proizlaze iz vrijednosti njihovih sastojaka, načina proizvodnje i prerade te podneblja iz kojega dolaze ujedno su i proizvodi veće vrijednosti za potrošače.

U trendovima sveopće globalizacije i pridruživanja Europskoj Uniji, gdje se gubi identitet pojedinog naroda i sve većih zahtjeva potrošača za sigurnošću hrane, činjenica da se upotrebljava “domaće“ bit će od izuzetnog značaja.

Komentari