'stvorimo novi dom'

Udruga 'Mladi za Marof' provodi humanitarnu akciju za obitelj čija je kuća izgorjela u požaru

Objavljeno: 03.05.2023. 09:43

Zadnja izmjena: 03.05.2023. 11:06

Foto: Kuća obitelji Ferenčina nakon požara (Udruga 'Mladi za Marof')

Udruga "Mladi za Marof" od 1. do 8. svibnja 2023. godine provodi humanitarnu akciju pod nazivom "Stvorimo novi dom obitelji Ferenčina" kojoj je cilj prikupljanje financijskih sredstava za kupnju nove kuće obitelji Ferenčina koja je izgubila svoj jedini dom u požaru.

Podsjetimo, prije oko dva mjeseca došlo je do požara u selu Madžarevo u kojem je izgorjela kuća obitelji Ferenčina u kojoj su živjeli otac i majka s troje djece te baka. U međuvremenu, obitelj je uspjela naći privremeni smještaj i opskrbiti se potrebnim stvarima. Udruga Mladi za Marof stoga navodi kako su kroz sastanke s članovima obitelji, gradonačelnikom Sinišom Jenkačom, predstavnicima Grada Novi Marof i župe sv. Vida i sv. Jurja Madžarevo došli do zaključka kako je najisplativija kupnja kuće u Zlatarskoj ulici u Topličici.

- Kako obitelj ima mala primanja i nema ušteđevine, a ne posjeduju nikakve druge nekretnine pogodne za život mnogo zabrinutih sugrađana, pa tako i naša udruga je ponudila pomoć obitelji koja je ostala bez krova nad glavom.  Kako iz iskustva znamo da nije lako doći do dugoročnog rješenja u ovakvim situacijama naša udruga preuzela je koordinaciju organiziranja pomoći obitelji Ferenčina kako bi obitelj što prije dobila svoj novi dom.

Kako dodaju iz Udruge, cijena kuće je 35.000 eura koje planiraju prikupiti u ovoj humanitarnoj akciji. Financijska sredstva u okviru humanitarne akcije  prikupljat će se od 1. do 8. svibnja na posebnom računu udruge "Mladi za Marof" otvorenom kod Raiffeisenbank Austria d.d. samo za potrebe humanitarne akcije "Stvorimo novi dom obitelji Ferenčina" na IBAN: HR6424840081502028774. Uplate se prikupljaju isključivo do ponedjeljka 8. svibnja u 15 sati.

- Do sada su se već odazvali brojni sugrađani i sportska društva s područja grada koji će donirati na račun humanitarne akcije prikupljene novce, te se nadamo da ćemo uz pomoć Grada Novog Marofa i ostalih građana iz okolice brzo prikupiti potrebna sredstva i smjestiti obitelj Ferenčina u novi dom - navode iz Udruge.

Komentari