hvalevrijedan projekt

Udruga mladih HiperAktivni Cestica je upoznala osnovnoškolce sa STEM revolucijom

Objavljeno: 27.04.2017. 20:00

Zadnja izmjena: 27.04.2017. 20:00

Foto: Općina Cestica

Nedavno se u Osnovnoj školi Cestica održala BBC micro:bit radionica za sve zainteresirane učenike od 5. do 8. razreda, koju su organizirali članovi Udruge mladih HiperAktivni iz Cestice u suradnji s Osnovnom školom.

 Cilj radionica, koje su provedene u razdoblju od 18. do 21. travnja, bio je da se učenici upoznaju s osnovnim naredbama u Microsoftovom block-editoru i da nauče početničko programiranje.

Radionice su započele s jednostavnijim zadacima za učenike, poput prikazivanja imena na ekranu micro:bita, kreiranja različitih ikona na zaslonu, paljenja LED-ica, dok je u nastavku bio niz zahtjevnijih zadataka poput izrade termometra, kompasa, brojila. 
Voditelj projekta Dario Ščuric objasnio je svrhu ovih radionica te izrazio zadovoljstvo što je pokazan veliki interes među učenicima.

-Ideja radionica jest ta da učenici shvate princip na kojem se temelji rad današnjih računala, da razvijaju svoju kreativnost, samostalno razmišljaju te istražuju dostupne mogućnosti i samostalne projekte vezane uz micro:bit – istaknuo je Ščuric.  

Komentari