Udruga Okoliš provodi vlastitu analizu i praćenje promjena u okolišu

Objavljeno: 21.10.2014. 09:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Udruga Okoliš

Udruga Okoliš u sklopu svojih sadašnjih aktivnosti, a vezanih uz utvrđivanje postojećeg stanja okoliša, angažirala je akteditirani Institut za ekološka istraživanja ERICo iz Velenja, Slovenija.

Uz suglasnost vlasnika jedne privatne parcele u Cerju Nebojse provedeno je uzorkovanje tla i bilja od strane ovlaštenog Instituta za ekološka istraživanja. Analitički podaci o tlu i biljkama Udruzi će služiti kao polazna točka s kojom će se uspoređivati rezultati budućih analiza i praćenja promjena u okolišu.

ERICo je tvrtka koja se već više od 25 godina bavi ekologijom, a laboratorij ERICo je moderni laboratorij za analizu opremljen vrhunskom tehnologijom: ICPMS, GS_MS/ECD, GCFID, HPLC, HPLCMS/MS te drugom modernom opremom koja omogućava dobivanje kvalitetnih i pouzdanih rezultata.

Visokokvalificirano laboratorijsko osoblje u prosjeku izradi i do 60 000 analiza godišnje na nekoliko tisuća uzoraka iz okoliša, uzoraka hrane biljnog i životinjskog porijekla, farmaceutskih proizvoda, uzoraka otpada, goriva i raznih materijala. Sa spomenutim Institutom Udruga “Okoliš” uspješno surađuje već više od godinu dana.

Komentari