AKTIVNOSTI UMIROVLJENIKA

Udruga umirovljenika Općine Cestica posjetila Donje Međimurje

Objavljeno: 29.07.2020. 19:06

Zadnja izmjena: 29.07.2020. 19:10

Udruga umirovljenika Općine Cestica na čelu sa predsjednikom Udruge Milanom Borakom i načenikom Mirkom Korotajem, posjetila je Donje Međimurje, točnije Donji Kraljevec i Goričan. Bio je to uzvratni posjet u organizaciji Općine Cestica i Općine Goričan.

Podsjetimo, Udruga umirovljenika Općine Goričan prošle je godine posjetila općinu Cestica. Posjet u Međimurju je započeo posjetom Donjem Kraljevcu gdje ih je dočekala domaćin i voditeljica Regionalnog turističkog centra na graničnom prijelazu Goričan, Jelena Berečić.

Umirovljenici su u Donjem Kraljevcu posjetili Centar dr. Rudolfa Steinera koji je danas jedna od najvećih turističkih atrakcija Međimurja.

Sljedeći punkt u obilasku bila je Nekropola pod tumulima u Goričanu. Unazad godinu dana ovo je mjesto postalo prava turistička destinacija na kojoj se mogu razgledati pravi tumuli, odnosno grobnice. 

I na kraju dana, nakon vrlo poučno-zanimljivih informacija, umirovljenici su posjetili izletiše „Zelengaj“ koji se nalazi na samom graničnom prijelazu Goričan, u zaštićenom krajoliku rijeke Mure.

Komentari