DAN STARIJIH OSOBA

Udruga umirovljenika općine Petrijanec obilježila Međunarodni dan starijih osoba

Objavljeno: 04.10.2020. 16:40

Zadnja izmjena: 04.10.2020. 16:43

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba Udruga umirovljenika Općine Petrijanec tradicionalno je obilježila taj dan druženjem svojih članova uz domjenak, pjesmu i odlično raspoloženje.

Druženju s petrijanečkim umirovljenicima prisustvovao je općinski načelnik Željko Posavec, koji je svim umirovljenicima čestitao međunarodni dan starijih osoba i istaknuo da je njihov dan izrazito bitan kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.

- Proglašenjem međunarodnog dana starijih osoba želi se potaknuti države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba, istaknuo je načelnik Općine Petrijanec, Željko Posavec

U 2020. godini se pojavom epidemije koronavirusa pokazalo da su starije osobe posebno ranjive na oboljenje COVID-19, zbog čega je donijet niz preporuka i procedura kojima je cilj zaštititi starije osobe od zaraze koronavirusom. Zbog spomenute epidemije, a u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite, na druženju je sudjelovao manji broj članova spomenute udruge.

Komentari