općina petrijanec

Udruga umirovljenika provela prvu godinu projekta 'Uključimo isključene u zajednicu'

Objavljeno: 30.12.2021. 10:52

Zadnja izmjena: 30.12.2021. 10:52

Udruga umirovljenika Općine Petrijanec, u partnerstvu s Općinom Petrijanec, provodi projekt „Uključimo isključene u zajednicu.“

Projekt je prijavljen na Poziv za prijavu dvogodišnjih programa usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba za 2021. i 2022. godinu koji je objavilo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Od strane spomenutog Ministarstva odobreno je ukupno 170 tisuća kuna, od kojih 85 tisuća kuna za aktivnosti u 2021. godini te 85 tisuća kuna za aktivnosti u 2022. godini.

Cilj projekta je promicanje aktivnog starenja, povećanje i obogaćivanje kvalitete života te povećanje socijalne uključenosti osoba od 60 godina i više, poticanje na stjecanje novih znanja i vještina, ali i educiranje starijih osoba o temama važnim za zaštitu njihovih prava kroz organizaciju i provođenje različitih aktivnosti i radionica za osobe treće životne dobi.

Projekt će se provoditi i u 2022. godini te će se nastaviti provoditi aktivnosti kreativnih, edukacijskih i kulturnih radionica, u koje su uključeni i izleti, a osigurano je i odobreno 85 tisuća kuna. Također, u općini je proveden i projekt „Zaželi – pomoć u zajednici za starije osobe“ sufinanciran od strane Europskog socijalnog fonda, posredničkog tijela Ministarstva rada i mirovinskog sustava u iznosu od 2,2 milijuna kun. 

Komentari