osnivački odbor

Udruga veterana Domovinskog rata izabrala vodstvo i najavila aktivnosti

Objavljeno: 07.06.2020. 09:22

Zadnja izmjena: 07.06.2020. 09:24

U Memorijalno-rekreacijskom centru hrvatskih branitelja u Varaždinu održan je Osnivački sabor Podružnice Udruge veterana Domovinskog rata RH Podružnice Varaždinske županije.

Saboru je nazočio 21 od pozvanih 25 delegata, o čemu je izvijestilo Verifikacijsko povjerenstvo na čelu s Anđelkom Horvatom, a razlog sazivanja je usklađivanje sa statutom 'krovne' udruge, te pokretanje postupka registracije Podružnice. Sabor je nakon himne i odavanja počasti poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima, te prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, otvorio Branko Družinić, a nakon izbora, njime je rukovodilo tročlano Radno predsjedništvo.

Nakon donošenja Odluke o osnivanju, te izglasavanja Statuta UDVDR RH Podružnice Varaždinske županije, izabrano je novo vodstvo na čelu s predsjednikom Brankom Družinićem iz Varaždina, za potpredsjednike su izabrani Ljudvek Cikač iz Ivanca i Slavko Čečura iz Varaždinskih Toplica, a tajnikom je imenovan Tihomir Buden iz Maruševca. Njih četvorica su izborom na navedene funkcije automatizmom i članovi Središnjeg odbora, u kojeg je izabrano još šestero članova, dok će Sud časti i Nadzorni odbor, koji će svoje predsjednike izabrati na prvoj narednoj sjednici, sastojati od po pet članova.

120 aktivnosti i 24. Županijski susreti

Predsjednik Družinić iznio je Plan i program rada za 2020, navevši i aktivnosti koje su, usprkos 'korona-krizi', provedene u proteklim mjesecima. Družinić je istaknuo kako ih možda do kraja godine neće biti provedeno 120 kao u proteklim, no intencija je da se sve aktivnosti provedu, dakako, u skladu s trenutnim uvjetima propisanih od nadležnih institucija. Sabor je prihvatio prijedlog Središnjeg odbora da se i ove godine organiziraju 24. Županijski sportski susreti dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i to u Maruševcu, u sklopu memorijalnog turnira „Heroji Maruševca“. 

Komentari