Počastili pacijente, članove, volontere

Udruga za palijativnu pomoć „Srce“ iz Novog Marofa obilježila drugu obljetnicu osnivanja

Grad Novi Marof

Objavljeno: 10.07.2016. 08:37

Zadnja izmjena: 10.07.2016. 08:47

Foto: Grad Novi Marof

Jučer, 9. srpnja, članovi Udruge za palijativnu pomoć „Srce“ iz Novog Marofa, uz pjevački zbor Udruge invalida rada Zagreba "Kolibrići", okupili su se i počastili pacijente, svoje članove, volontere i simpatizere Udruge. 

Osnivanje Udruge „Srce“ inicirali su sadašnji članovi i vodstvo Udruge, koji su uvidjeli probleme u bolničkom sistemu - ograničenje duljine hospitalizacije i pitanje daljnjeg zbrinjavanja te smještaj teško oboljelih, problemi kod otpusta, nedostatak uslužnih servisa na terenu, ali i nedostatak koordinacije raznih službi. 

Navode i da je veliki problem neinformiranost i needuciranost obitelji i stručne javnosti te opće populacije o problemima vezanima uz palijativne bolesnike. I ove je godine Slastičarnica Vincek iz Zagreba donirala veliku tortu prigodom drugog rođendana Udruge. 

Nakon koncerta druženje su nastavili svi prisutni, među kojima su biti predstavnici OB-a Varaždin, Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, Grada Novog Marofa, Župe sv. Antuna Padovanskog, Udruge Sunce - za djecu s teškoćama u razvoju, Udruge „Oreh“ Oštrice, Udruge „Pomoć neizlječivima“ iz Međimurja i mnogi drugi.

Komentari