Udruga proizvođača povrća i voća "Zeljari" Općine Vidovec održala je redovnu godišnju skupštinu u sklopu koje su održana i edukativna predavnja za članove.

Članovima i članicama udruge "Zeljari" prezentirani su mnogi projekti i mjere koje provodi Varaždinska županija u sektoru poljoprivrede, a također upoznati su s novim zakonima o poljoprivredi, primjenama sredstava za zaštitu bilja u sektoru proizvodnje povrća kao i novostima iz sjemenskog programa Bejo Zaden.

U drugom djelu sjednice skupštine, Udruga "Zeljari" stavila je poseban naglasak na poticanje i sufinanciranje proizvodnje Varaždinskog zelja te dala podršku svim projektima i aktivnostima koje provodi Općina Vidovec i Povjerenstvo za razvoj ruralnog turizma Općine Vidovec. 

Predsjednik udruge Zlatko Zagorec zahvalio se svim sponzorima, općinskim udrugama, Općini Vidovec i Varaždinskoj županiji na operativnoj i financijskoj podršci  prilikom prošlogodišnje proslave koja je organizirana u povodu priznanja i upisa Varaždinskog zelja u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla na nivou Europske unije te 20. godišnjice rada i djelovanja Udruge.

Predavanja su održali Dragutin Vincek pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Varaždinske županije, Mara Bogović, pročelnica Podružnice Varaždin Hrvatske poljoprivredno savjetodavno-šumarske službe i Lucija Brezarić iz sjemenske kuće Bejo Zaden.

Komentari

24.01.2019. 11:35h Zadnja izmjena: 24.01.2019. 11:37