OPĆINA BEDNJA

Udruga žena Bednja i Savršen krug pomažu potrebitima tijekom blagdana

Objavljeno: 02.01.2022. 09:49

Zadnja izmjena: 02.01.2022. 10:28

Udrugom žena Bednja pomaže potrebitim sugrađanima slabijeg imovinskog stanja. Prikupljanjem donacija Udruga je pokrenula projekt Volontiraj i doniraj kojim se od prikupljenih sredstava kupila hrana, krevet, lijekovi i odjeća za djecu za pet obitelji u riziku od siromaštva.

Pomoć zajednici pruža i Humanitarna udruga Savršen krug koja je osigurala 82 paketa za stare i nemoćne osobe s područja Općine Bednja te 33 paketa za obitelji slabijeg imovinskog statusa za božićne želje djeci koja pohađaju škole na području općine.

Na ovaj način mještani Općine Bednja, koji volontiraju kroz udruge, pokazuju socijalnu osjetljivost te svoje slobodno vrijeme i trud nesebično daju za one kojima je pomoć i humana gesta više nego potrebna. Iz spomenutih udruga najavljuju da će takve akcije provoditi i dalje.

Ponosan na ovakve aktivnosti, te članove udruga i sve one mještane koji nesebično pomažu drugima, svakako je i načelnik Općine Bednja Damir Poljak koji ističe da svaka obitelj zaslužuje mirne blagdane uz blagdanski stol u krugu najmilijih. Naglasio je da će Općina uvijek spremno podržati ovakve projekte i biti na pomoći potrebitima.

- Ovakve akcije pokazuju pravi duh Božića i ulijevaju nadu u bolje sutra. Savjetovao bih svima da ne jurimo za materijalnim i da se malo osvrnemo oko sebe i pomognemo onima kojima je potrebno jer takvih nažalost uvijek ima. – poručio je načelnik Poljak dodavši kako zajedništvom možemo napraviti puno.

Donacije su prikupljene od tvrtki Building d.o.o. Ivanec, CTING d.o.o Lepoglava, MIPCRO d.o.o. Ivanec, TESLA d.o.o. Klenovnik, i Drvodjelac d.d.

 

 

 

Komentari