općina bednja

Udruge prikupile donacije za obitelji iz Bednje u riziku od siromaštva

Objavljeno: 31.12.2021. 15:57

Zadnja izmjena: 31.12.2021. 15:57

Prikupljanjem donacija Udruga žena Bednja je pokrenula projekt "Volontiraj i doniraj" kojim je od prikupljenih sredstava kupljena hrana, krevet, lijekovi i odjeća za djecu u pet obitelji u riziku od siromaštva.

Pomoć zajednici pruža i Humanitarna udruga Savršen krug koja je osigurala 82 paketa za stare i nemoćne osobe s područja općine Bednja te 33 paketa za obitelji slabijeg imovinskog statusa za božićne želje djeci koja pohađaju škole na području općine. Iz spomenutih udruga najavljuju da će takve akcije provoditi i dalje.

Kako je rekao, ponosan na ovakve aktivnosti, te članove udruga i sve mještane koji nesebično pomažu drugima je i općinski načelnik Damir Poljak koji navodi da svaka obitelj zaslužuje mirne blagdane uz blagdanski stol u krugu najmilijih. Dodao je da će Općina uvijek spremno podržati ovakve projekte i biti na pomoći potrebitima.

- Ovakve akcije pokazuju pravi duh Božića i ulijevaju nadu u bolje sutra. Savjetovao bih svima da ne jurimo za materijalnim i da se malo osvrnemo oko sebe i pomognemo onima kojima je potrebno jer takvih nažalost uvijek ima - rekao je načelnik dodavši kako zajedništvom možemo napraviti puno.

Donacije su prikupljene od tvrtki Building d.o.o. Ivanec, CTING d.o.o Lepoglava, MIPCRO d.o.o. Ivanec, TESLA d.o.o. Klenovnik i Drvodjelac d.d.

Komentari