grad varaždinske toplice

Udruga žena „Naši cajti” darivala sugrađanke povodom Dana žena

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.03.2020. 14:33

Zadnja izmjena: 10.03.2020. 14:36

Udruga žena „Naši cajti” Varaždinske Toplice i ove je godine povodom 8. ožujka, Međunarodnog dana žena, organizirala akciju „Žena-ženi”.

Riječ je o tradicionalnoj akciji kojom Udruga obilježava Dan žena podjelom cvijeća svojim sugrađankama, a ovoga su puta razveselile Topličanke u subotu, 7. ožujka.

Osim što obilježavanjem Dana žena odaju počast ženama koje su se godinama borile za svoja prava, članice Udruge ovom akcijom žele ukazati na položaj pripadnica ženskog spola u današnjem društvu, u kojem još uvijek određena prava postoje samo na papiru.

Udruga žena „Naši cajti” ima 30-ak redovnih i nekoliko potpomažućih članica, njihov je cilj njegovanje kulturoloških obilježja topličkog kraja, a aktivno sudjeluju u svim manifestacijama i događanjima na području Varaždinskih Toplica. Članice udruge vješte su u izradi ručnih radova kao što su vezeni tabletići, nadstolnjaci, privjesci od vune, ali i valjkasti jastuci punjeni vunom ili spužvom.

Vrijedi spomenuti i da se članice Udruge žena „Naši cajti” bave i proizvodnjom domaćih likera i sokova, ovisno o sezoni, a na lokalnim manifestacijama nude i tradicijske kolače topličkog kraja.

Komentari