lijepo priznanje

Udruga žena Općine Sveti Ilija – selo Doljan dobitnica je priznanja „Ženska kreativnost u ruralnom životu“

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.10.2019. 14:19

Zadnja izmjena: 15.10.2019. 14:20

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Varaždinske županije ove godine povodom Svjetskog dana seoskih žena organiziralo je dodjelu priznanja "Ženska kreativnost u ruralnom životu" za 2019. godinu.

Ove godine predloženo je bilo ukupno 6 kandidatkinja odnosno udruga koje svojim radom i rezultatima ostavljaju trag u svojim sredinama. Na objavljeni natječaj Povjerenstva za ravnopravnost spolova prijavljene su bile: Verica Pantaler, Udruga žena Općine Sveti Ilija-selo Doljan, Udruga žena Općine Vidovec, Mara Bogović, Marija Cafuk i Brankica Kovaček. Udruga žena Općine Sveti Ilija – selo Doljan dobitnica je priznanja „Ženska kreativnost u ruralnom životu“ za 2019. godinu

 Sve okupljene u Skupštinskoj dvorani pozdravila je Natalija Martinčević, savjetnica župana.- Ovom manifestacijom želimo senzibilizirati društvo i javnost na položaj žena u društvu, a posebno žena u ruralnim područjima jer su njihovi problemi još zahtjevniji. U ove dvije godine mandata u Županiji imala sam prilike upoznati rad udruga žena i žena koje rade na poljoprivredi i na poljoprivrednim gospodarstvima. Moram pohvaliti njihov entuzijazam, njihov trud i rad. Kao čuvarice tradicije, gastronomije neizostavan su partner Varaždinskoj županiji na našim  projektima, programima i manifestacijama i od srca im čestitam na njihovom radu.– naglasila je Martinčević.

 

Komentari