ne propustite

Udruga žena 'Preslica' iz Sračinca po prvi put se uključuje u Noć kazališta, evo detalja

Objavljeno: 19.11.2023. 10:36

Zadnja izmjena: 19.11.2023. 10:36

Foto: Općina Sračinec

U velikoj dvorani Doma kulture u Sračincu u subotu s početkom u 18 sati održat će se Noć kazališta. Udruga žena Preslica, sa svojom dramskom grupom, po prvi put se ove godine uključuje u Noć kazališta. 

U sklopu Noći kazališta nastupaju Luka Vinter, Udruga Preslica i Udruga umirovljenika Sračinec - Svibovec Podravski, zatim Udruge žena općine Vidovec te Kulturno umjetničko društvo Krapina. 

Osim udruge žena Preslica na Noći kazališta iz Varaždinske županije još sudjeluju POU Novi Marof, HNK Varaždin i KUU Stažnjevec. Sva događanja u sklopu ove jedinstvene manifestacije okupljena su oko jednog cilja – ostvarivanja novog i drugačijeg zajedništva kazališne publike i kazališnih umjetnika u jedinstvenom iskustvu. Noć kazališta je manifestacija koja prikazuje snagu i moć izvedbenih umjetnosti i bogatstvo kazališne djelatnosti u zemlji i na međunarodnom planu. Započela je kao jednodnevna manifestacija koja se održava svake treće subote u studenome od 2008. godine, na cijelom teritoriju Republike Hrvatske, no godinama prerasta prvotne okvire. Vizija Europske noći kazališta je postati prepoznatljivom i uspješnom manifestacijom u cijeloj Europi, koja provodi scensko-izvedbenu umjetnost u kojoj ne postoje jezične, vjerske, nacionalne ili geografske prepreke za stvaranje i izvođenje kvalitetne kazališne umjetnosti.

Komentari