vrijedan projekt

Udruga'' Život i radost'' iz Cestice započela projekt „Jašemo zajedno“

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.09.2020. 10:59

Zadnja izmjena: 21.09.2020. 11:42

Udruga za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom Život i radost Cestica, u suradnji sa OPG-om Piljek, Ciglenica Zagorska, provela je prvu od aktivnosti u sklopu projekta „Jašemo zajedno“.

Riječ je o aktivnostima pomoću konja koje uključuju i rad s konjima, koje su dokazana metoda rehabilitacije osoba s posebnim potrebama, fizičkim ili mentalnim poteškoćama u razvijanju i poboljšavanju njihovih vještina te općeg fizičkog i mentalnog zdravlja. Takvim aktivnostima postiže se širok spektar (bihevioralnih, društvenih, emocionalnih, fizičkih, kognitivnih, mentalnih te obrazovnih) napretka osoba s teškoćama, posebno djece.

- Sam projekt „Jašemo zajedno“ s četiri tisuće kuna sufinanciran je iz Proračuna Varaždinske županije, a realizaciju samog projekta predvidjeli smo u ljetnim mjesecima, a pošto su zbog preporuka i odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, zbog sprječavanja širenja zaraze od koronavirusa mnoge aktivnosti bile odgođene tako smo s realizacijom započeli tek u četvrtak, 3.rujna. Nastavak projekta realizirat ćemo u slijedećem razdoblju, a što opet zavisi i od vremenskih uvjeta, raspoloživog vremena korisnika i preporuka Stožera -  rekla je predsjednica Udruge Irena Jamnik.

Sve informacije dostupne su na fb stranici Život i radost, a svi zainteresirani mogu se javiti i na mobitel, 098 372838, predsjednici Udruge ŽIR Cestica, Ireni Jamnik.

Komentari