Udruga apstinenata Varaždinske županije „Hrabrost“ predstavila je rad i aktivnosti svoje udruge na Franjevačkome trgu u Varaždinu, a podršku radu udruge dali su i zamjenik župana varaždinske županije Robert Vugrin te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu, socijalnu skrb i civilno društvo Lovorka Horvat.

Inače, Udruga apstinenata Varaždinske županije „HRABROST“ osnovana je 2016. godine s ciljem nastavka liječenja, rehabilitacija i resocijalizacija alkoholičara i njihovih obitelji. Djelovanje članstva je da se u obiteljima liječenih alkoholičara što prije uspostave skladni odnosi, koji su bili narušeni alkoholizmom.

Razvijanje principa samopomoći i uzajamne pomoći članova i njihovih obitelji u cilju što duže apstinencije. Provođenje što šire stalne edukacije svih članova i njihovih obitelji s ciljem da se što više upoznaju s vlastitom bolešću i načinima njenog liječenja. Pomaganje članovima koji imaju poteškoća u liječenju, a posebno u slučaju recidiva, te pronalaženje načina za što uspješniju pomoć.

Senzibiliziranje okoline o problemu alkoholne ovisnosti, te uključivanje u aktivan rad lokalne zajednice. Poticanje kulturnih, sportskih i drugih aktivnosti koje će olakšati i učvrstiti apstinenciju članova.

Komentari

28.11.2018. 09:29h Zadnja izmjena: 28.11.2018. 09:34