potpisani ugovori

Udrugama financijska potpora Općine Mali Bukovec

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.07.2020. 09:45

Zadnja izmjena: 06.07.2020. 09:46

U prostorijama Općine Mali Bukovec održano je potpisivanje ugovora o financijskoj potpori programu organizacija civilnog društva u 2020. godini.

Nakon razmatranja prijavljenih programa odlučeno je da će se financijska sredstva osigurati za 18 udruga s kojima su potpisani ugovori kojima se reguliraju prava i obaveze Općine kao davatelja, te udruga kao korisnika proračunskih sredstava u 2020. godini.

Načelnik Općine Mali Bukovec, HSS-ov Darko Marković zahvalio je udrugama na radu i trudu koji ulažu u održanje kvalitete života na području općine u vatrogastvu, sportu, lovu i ribolovu, humanitarnom radu, zanatstvu i očuvanju tradicija bukovečkog kraja. 

Načelnik je potom istaknuo da će Općina i nadalje podržavati rad svojih udruga koliko je to god moguće u ovim vremenima krize uzrokovane koronavirusom, no prva mjera za ublažavanje krize koju je uvela Vlada RH je smanjenje ili potpuno oslobođenje od plaćanja poreza na dohodak, slijedom čega su najviše nastradali proračuni jedinica lokalne samouprave, a time i Općine Mali Bukovec. Zbog toga udrugama nije bilo moguće odobriti sva tražena sredstva u cijelosti.

 

Komentari