Općina Bednja

Udrugama rok za kandidiranje programa i projekata produljen do 29. veljače

Objavljeno: 13.02.2016. 15:22

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 00:35

Foto: Arhiva evž

Općina Bednja obavještava sve udruge svoga područja koje obavljaju djelatnost od interesa za opće dobro da je rok za podnošenje prijava na Javni poziv za financiranje programa i projekata produljen do kraja mjeseca, odnosno, do 29. veljače.

Prvobitni rok za javljanje na Javni poziv bio je 15. veljače, no budući da je uočeno da se u novoj i bitno postroženoj zakonskoj regulativi udruge ne snalaze najbolje, Općina im je odlučila izaći u susret i prolongirati rok za prijavu te im time omogućiti dodatno vrijeme za kvalitetnu prijavu na natječaj.

Nesnalaženje udruga u „šumi“ novih propisa razumljivo je pa iz općinskih službi poručuju da su im spremni pomoći u svim problematičnim pitanjima.

Naime, slijedom novih zakonskih propisa i pravila koja je zakonodavac uveo u cilju učinkovitije kontrole trošenja javnog novca i veće transparentnosti, dijelu udruga je problem ispunjavanje propisanih obrazaca i dostava obvezatne dokumentacije.

Kako udruge zbog toga ne bi ostale bez novčane proračunske potpore bez koje većina njih niti ne bi mogla funkcionirati, iz Općine im poručuju da će u ovoj godini imati razumijevanja za manja nesnalaženja te ih pozivaju da poziv nikako ne propuste, odnosno, da na njega svakako kandidiraju svoje programe i projekte.

Komentari