grad ivanec

Udruzi Nada uz pomoć Projektnog ureda za EU fondove odobren projekt vrijedan 203.825 kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.01.2020. 08:55

Zadnja izmjena: 24.01.2020. 08:59

Udruga udomitelja Nada Ivanec je u hotelu Dubrovnik u Zagrebu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva potpisala Ugovor o financiranju vrijedan 203.825,00 kuna.

Odobrenim financijskim sredstvima sufinancira se institucionalna podrška Udruzi odobrena kroz Javni poziv „Institucionalna podrška udrugama koje u prethodnim razdobljima nisu koristile navedeni oblik podrške za 2019.“ Upriličenom svečanom potpisivanju Ugovora ispred udruge Nada prisustvovala je predsjednica Mladenka Ravenski, a ugovore je svim korisnicima uručila upraviteljica Zaklade Cvjetana Plavša-Matić.

Posebno veseli to što će se odobren iznos dodijeliti udruzi Nada u naredne tri godine. Naime, ukoliko prva godina provedbe bude uspješna, Udruzi će se istovjetan iznos dodijeliti za drugu i treću godinu provedbe čime su stvoreni preduvjeti da Nada od Nacionalne zaklade u trogodišnjem periodu dobije 611.475,00 kuna bespovratnih sredstava!

Odobren iznos Udruga će koristiti za troškove plaća zaposlenika - dvije učiteljice i socijalne radnice, režijske troškove, a Udruzi će se pokriti trošak goriva i registracija za službeno vozilo. Dodijeljena podrška potvrda je i priznanje udruzi Nada na kontinuiranom radu na pripremi i provedbi EU i nacionalnih projekata. Bogato projektno iskustvo, kao i brojne nagrade i priznanja koje je Udruga primila, ovoga je puta prepoznala i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. 

Tijekom postupka evaluacije Udruzi je uslijedio i posjet predstavnika Zaklade koji su na terenu izvršili nadzor rada i financijskog poslovanja Udruge, a nakon čega je projekt i odobren za financiranje. 

 

Komentari