novi marof

Foto - Udruzi pčelara „Medarica“ Novi Marof više od 40 tisuća kuna za kupnju šećernog sirupa

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.02.2021. 12:43

Zadnja izmjena: 13.02.2021. 13:48

Novi Marof nastavio je s pomaganjem pčelarima pa je odlukom gradonačelnika Siniše Jenkača Udruzi pčelara „Medarica“ odobren iznos od 41.490 kuna za kupnju šećernog sirupa za dohranu pčelinjih zajednica na području Grada, ukupno 1383 košnice.

Potpore će primiti 46 medara.– Ovaj financijski iznos nije velika pomoć, ali je sigurno pomoć dobrodošla za naše medare. A želimo i osvijestiti vrijednost medara, vrijednost pčela, možda da i potaknemo neke koji razmišljaju da se krenu baviti proizvodnjom meda – rekao je Jenkač i dodao kako se priprema nova odluka o subvencionrianju poljoprivrede.

- Otprilike 300.000 kuna, slično kao i za poduzetnike, predvidjeli smo za naše poljoprivrednike. Ovo je jedna vrsta pomoći, a cijeli spektar je dosta širok. Danas u ovim krajevima poljoprivreda stagnira, parcele su male, skoro neupotrebljive za ozbiljnu poljoprivrednu proizvodnju. Kao član odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora namjera mi je okrupnjavanje koje će, nadam se, na području Novog Marofa biti prvi pilot projekt u Republici Hrvatskoj – poručio je gradonačelnik Siniša Jenkač.

Komentari