Grad Ivanec

UDVDR Ogranak Ivanec najavio premijera dokumentarnog filma „Zaboravljena mladost“

Objavljeno: 03.06.2021. 11:44

Zadnja izmjena: 03.06.2021. 11:46

Ivanečki Ogranak UDVDR održao je 7. sjednicu aktualnog saziva, kojoj su nazočili kolege iz HVIDR-e Ivanec, te predsjednik i tajnik Podružnice Varaždinske županije, Branko Družinić i Tihomir Buden.

Teme sjednice bile su provedene aktivnosti u proteklih pet mjeseci, te pripreme za one koje su planirane u periodu od lipnja do rujna. U analizi provedenih aktivnosti izraženo je zadovoljstvo što ih se većina uspjela održati. Ogranak je pomagao stradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji, odavao počast poginulim i preminulim kolegama, a od većih projekata provedeni su Memorijal sjećanja na Josipa Magaša, te Memorijalni pohod sjećanja na poginule i preminule hrvatske branitelje s područja grada Ivanca.

Također, nakon dužeg vremena nastavljena je provedba programa predavanja u školama na temu „Domovinski rat – Istina o slobodi“, koju je putem online platforme slušalo 62 učenika i učenica ivanečke osnovne škole. 

Od planiranih aktivnosti u naredna tri mjeseca počele su pripreme za Memorijalni odbojkaški turnir sjećanja na Romana Ribića i Željka Putara Grdaka, čiji je nositelj Ženski odbojkaški klub Ivanec, potom Memorijal sjećanja na Dražena Šešeta i Ivicu Cecelju, koji će se i ove godine održavati uz pokroviteljstvo Grada Novog Marofa, te Memorijal sjećanja na poginule vukovarske branitelje Stjepana Vusića, Josipa Kapustića i Tomu Jambora, kojeg podržavaju Gradovi Ivanec i Lepoglava, te Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Centralni dio ljeta bit će promocija dokumentarnog filma "Zaboravljena mladost", koja će se održati 21. srpnja u Ivancu, 22. srpnja u Lepoglavi, te 23. srpnja u Maruševcu, a prigodno će biti obilježen i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Komentari