studentski dani

Ugovore o stipendiraju potpisala su 43 studenta s područja Općine Trnovec Bartolovečki

Objavljeno: 10.12.2016. 18:31

Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Jučer su 43 studenta s područja Općine Trnovec Bartolovečki, potpisala ugovore o stipendiranju, za što je u proračunu Općine za ovu akademsku godinu osigurano oko 200 tisuća kuna.

Jedna od 14 studenata koji su potpisali ugovor o stipendiranju za nadarene studente je i Lana Brezovec, studentica 4. godine socijalne pedagogije na Pedagoškom fakultetu u Ljubljani.

– Troškovi studiranja su veliki i stipendija mi puno znači. Ona meni zapravo pokazuje da još netko poštuje moj trud, a ne samo moji roditelji – rekla je Lana.

Studenti koji studiraju u Varaždinskoj ili Međimurskoj županiji dobivat će stipendiju u iznosu od 300 kuna, a oni koji studiraju u drugim županijama dobivat će 500 kuna mjesečno.

– Naši studenti budućnost su Općine. Na ovaj način pomažemo njima i njihovim obiteljima da financijski što lakše prođu kroz akademsko razdoblje jer troškovi nisu mali. Na nama je da im u općini i našoj županiji napravimo što bolje uvjete da jednom, kada steknu diplomu, dobiju zaposlenje i adekvatna primanja ovdje – rekao je načelnik Zvonko Šamec.

Komentari