Uhićen direktor "Parkova" Miljenko Ptiček!

Objavljeno: 23.12.2010. 10:09

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

U Varaždinu je oko 10 sati uhićen direktor gradske komunalne tvrtke "Parkovi" Miljenko Ptiček!

O uhićenju Miljenka Ptičeka nagađa se već nekoliko tjedana, od kad je potvrđeno da PU varaždinska istražuje poslovanje "Parkova". Istraga je pokrenuta temeljem zahtjeva državnog odvjetništva.

Direktor "Parkova" Ptiček jutros je stigao na posao nešto prije 8 sati. Samo nekoliko minuta kasnije u poslovne prostore "Parkova" u Hallerovoj aleji stiglo je nekoliko policijskih službenika u civilu i u odorama. Pretražili su ured i automobil kojima se koristi Ptiček i zatim ga, oko 10 sati, odveli u nepoznatom pravcu.

Glasnogovornica PU varaždinske Marina Kolarić nije nam željela potvrditi da je Ptiček uhićen. Istaknula je samo da policija već duže vrijeme vrši krim istragu u "Parkovima" i da se nadaju skoroj finalizaciji te istrage.

Još nije službeno potvrđeno zašto je Ptiček uhićen no neslužbeno se doznaje da ga se sumnjiči za slučajeve u kojima su "Parkovi" besplatno uređivali dvorišta privatnih kuća i vikend kuća nekih zaslužnih varaždinaca. "Parkovi" su se spominjali i u jednom većem slučaju kojeg je navodno istraživao i USKOK. Radi se o slučaju zamjene zemljišta između "Parkova", grada Varaždina i slovenske trgovačke kompanije Mercator.

Ptiček je inače do nedavno bio vlasnik 14,66 % dionica "Parkova" no početkom prosinca njegov udio neobjašnjivo je pao na samo 1,66 % dionica. Ptiček je tada objasnio tek da se radi o njegovom privatnom poslovnom aranžmanu. Prije desetak dana Ptiček se navodno "riješio" i preostalih 1,66% dionica i uhićenje je dočekao samo kao direktor gradske komunalne tvrtke, bez poslovnog udjela. Većinski vlasnik "Parkova" s 53,31% dionica je inače grad Varaždin, a 19,52% na skrbničkom je računu Zagrebačke banke. Vrijedi spomenuti i da je broj dionica na skrbničkom računu rastao kako je Ptičekov udio padao pa se sumnja da je svoje dionice premjestio upravo na skrbnički račun Zagrebačke banke.


Vezane vijesti:
FOTO: Uhićenje Miljenka Ptičeka
Komentari jutrošnjih dramatičnih događaja u Parkovima

Komentari