kriza povezuje

SDP, HDZ, HNS i HSS ujedinili se za pomoć ludbreškim poljoprivrednicima

Gradonačelnik i načelnici Ludbrega, Malog i Velikog Bukovca,  te Martijanca i Svetog Đurđa, odreda članovi različitih stranaka, zajedno su otpočeli suradnju na platformi za pomoć poljoprivrednicima pod nazivom „Ludbreški plac“...
Objavljeno: 26.03.2020. 17:51

Zadnja izmjena: 26.03.2020. 18:18

Izvor: Grad Ludbreg

Gradonačelnik i načelnici Ludbrega, Malog i Velikog Bukovca, te Martijanca i Svetoga Đurđa, odreda članovi različitih stranaka (SDP-a, HDZ-a, HNS-a i HSS-a), zajedno su otpočeli suradnju na platformi za pomoć poljoprivrednicima pod nazivom „Ludbreški plac“.

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić kaže kako ih na to potaknula aktualna situacija u kojoj su poljoprivrednicima zatvorene tržnice, a trgovački centri, s druge strane - puni su uvezene robe, kaže Bilić. Projekt je pokrenuo Grad Ludbreg, realiziran s poljoprivrednom zadrugom „Ludbreški kraj“, a platforma je osmišljena kao poveznica između proizvođača i potrošača.

- Kao lokalna zajednica moramo pomoći u očuvanju radnih mjesta i omogućiti opstanak naših poljoprivrednika. Kupnjom od lokalnog proizvođača to i činimo. U ovaj projekt uključili smo i susjedne općine jer nas ne dijele velike udaljenosti, a zajedno možemo brže i jače djelovati. Ovo su trenuci kad isključenost ne smije postojati već samo zajedništvo – poručio je gradonačelnik Bilić.

Kako se priključiti?

Iz Grada Ludbrega pozivaju sve lokalne poljoprivredne proizvođače da ispune obrazac prijave koji je dostupan na mrežnoj stranici Grada Ludbrega – www.ludbreg.hr te da na taj način ponude svoje domaće proizvode svima kojima su oni potrebni. - Jednako tako pozivamo sve mještane da redovito posjećuju besplatnu platformu "Ludbreški plac" te kontaktiraju  poljoprivredne proizvođače i naručuju njihove proizvode jer su njihovi proizvodi domaći i zdravi, proizvedeni u vašem okruženju. Sada je više nego ikad važno da se oslanjamo na vlastite resurse - zaključuje gradonačelnik.

Komentari