rezervat biosfere

Uključite se u bicikliranje Europskom Amazonom - evo detalja

Objavljeno: 17.05.2022. 19:05

Zadnja izmjena: 17.05.2022. 19:06

"Amazon of Europe" tim poziva na nezaboravnu avanturu duž rijeke Mure, Drave i Dunava - možete biciklirati više od 1.250 kilometara koji se nalaze na području pet zemalja koje je proglašeno prvim svjetskim UNESCO rezervatom biosfere Mura-Drava-Dunav.

Varaždinska županija je priključeni suradnik na projektu Amazon of Europe Bike Trail te partner na projektu "Responsible Green Destination Amazon of Europe - Amazing AoE" koji je nastavak razvoja biciklizma, a sufinancira se iz transnacionalnog programa Interreg Danube. Radi se o projektu ukupne vrijednosti milijuna 2 eura, od kojih se na proračun Varaždinske županije odnosi 140.000 eura. 

Svrha projekta je razvoj "zelene destinacije" područja Europske Amazone uspostavom mreže ključnih aktera i uspostavom uvjeta za razvoj visoko kvalitetnog turizma, temeljenog na resursima ekosustava. Plan je razviti destinaciju koja će biti okosnica za razvoj održivog turizma koji kombinira socijalne i tehnološke inovacije, zajedničku strategiju i zajedničke turističke proizvode.

Projekt će razviti održivo upravljanje raznolikostima prirodne i kulturne baštine te resursa u području prekograničnog Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav na području pet zemalja, a fokus područje u Varaždinskoj županiji je uz rijeku Dravu, u kojem se planira razvijati potencijal prirodne i kulturne baštine u svrhu razvoja zelene destinacije.

Komentari