savjetovanje

Uključite se u donošenje Odluke o obavljanju dimnjačarskih poslova u Varaždinu

Objavljeno: 07.05.2022. 08:48

Zadnja izmjena: 07.05.2022. 08:49

U razdoblju od 6. svibnja 2022. do 6. lipnja 2022. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o Izmjeni i dopuni odluke o obavljanju dimnjačarskih poslova.

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s Odlukom o Izmjeni i dopuni odluke o obavljanju dimnjačarskih poslova te prikupljanje mišljenja, primjedbi i prijedloga, kao i eventualno prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih mišljenja, primjedbi i prijedloga.

Pod dimnjačarskim poslovima podrazumijeva se čišćenje i kontrola dimnjaka, dimovoda i uređaja za loženje u građevinama. Obavljanje dimnjačarskih poslova zbog svoje specifičnosti zahtijeva reguliranje u svrhu zaštite života i imovine građana. Ovom izmjenom i dopunom Odluke mijenjaju se članci za koje se smatra da su izazvali probleme u njenom provođenju.

Materijali  i obrasci za savjetovanje kao i Nacrt Odluke nalaze se na web stranici Grada Varaždina pod rednim brojem 22. Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti putem priloženog obrasca do 6. lipnja 2022. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12/II, Varaždin, s naznakom "Primjedbe, prijedlozi i mišljenja na Nacrt Odluke o Izmjeni i dopuni odluke o obavljanju dimnjačarskih poslova" ili na e-mail adresu: [email protected], također putem obrasca.

Komentari