poziv građanima

Uključite se u donošenje Odluke o socijalnoj skrbi Grada Varaždina

Objavljeno: 30.09.2022. 21:09

Zadnja izmjena: 30.09.2022. 21:09

U razdoblju od 30. rujna do 30. listopada 2022. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o socijalnoj skrbi Grada Varaždina.

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s ovom Odlukom te prikupljanje mišljenja, primjedbi i prijedloga, kao i eventualno prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih mišljenja, primjedbi i prijedloga.

Stupanjem na snagu novog Zakona o socijalnoj skrbi, potrebno je donijeti novu Odluku o socijalnoj skrbi Grada Varaždina koja će biti usklađena sa svim promjenama zakona. Također, povećan je iznos za naknadu za troškove stanovanja, cenzus i visina pomoći jednokratnih novčanih naknada. Jedinice lokalne samouprave mogu osigurati sredstva za ostvarivanje novčanih naknada i socijalnih usluga stanovnicima na svom području u većem opsegu nego je utvrđeno Zakonom o socijalnoj skrbi, na način propisan općim aktom, ako u proračunu imaju za to osigurana sredstva.

Materijali  i obrasci relevantni za savjetovanje kao i sam Nacrt Odluke nalaze se na web stranici Grada Varaždina pod rednim brojem 27. Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca zaključno do 30. listopada 2022. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Preradovićeva 10, Varaždin, s naznakom „Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Odluku o socijalnoj skrbi Grada Varaždina“ ili na e-mail adresu: [email protected], također putem obrasca.

Komentari