Uključite se u volonterske projekte uz Udrugu Franjo Koščec

Objavljeno: 24.04.2014. 19:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

Udruga Franjo Koščec uputila je poziv zaintresiranima da se uključe u neki od volonterskih projekata ustanova, organizacija i drugih udruga s kojima surađuju.

Ovisno o interesima, raspoloživom vremenu i željama, građani mogu volontirati u različitim aktivnostima.

Fakultet organizacije i informatike Varaždin uputio je tako poziv javnosti zbog intenzivne potrebe za volonterima. Naime, traže se volonteri koji bi pomagali sportašima s invaliditetom u sklopu akcija čiji su organizatori Atletski klub Sloboda i Hrvatski paraolimpijski odbor. Od 15. ožujka 2014. godine započeli su intenzivniji i redoviti treninzi osoba s invaliditetom pod vodstvom trenera. Treninzi se odvijaju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 11 do 12 sati. Posao volontera je pripomoć osobama koja su ovisne o kolicima, pomoć treneru i vraćanje sprava kao što su koplje, disk i kugla. Radi se o laganom poslu, a posebna znanja nisu potrebna.

Također, traži se pomoć volontera na sljedećim sportskim natjecanjima: Prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom (17.5.2014.), Prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke (28. i 29.6.2014.), CRO Open miting za osobe s invaliditetom (4. i 5.7. 2014.). Rok za prijavu je 29. travnja 2014. godine.

Društvo multiple skleroze Varaždinske županije traži volontere za posjećivanje, šetnju i druženje sa slabo pokretnim korisnicima.

Udruga Spas Varaždin traži volontere za šetanje pasa, čišćenje bokseva, dijeljenje letaka za vrijeme akcija i slično.

Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin traži volontere za asistenciju učenicima u kolicima, pomoć pri zadovoljavanju osnovnih higijenskih potreba (odlazak na wc, pranje ruku), sudjelovanje kod hranjenja i asistenciju u nastavi.

Dječji vrtić "Dječji svijet" (Varaždin, Petrijanec, Beretinec) traži volontere za čitanje bajki i priča u prostorima dječjih vrtića u Varaždinu, Petrijancu i Beretincu.

Dječji vrtić "Bubamara" iz Gornjeg Kneginca traži volontere za nekoliko aktivnosti vezanih uz rad s djecom: razne govorno-komunikacijske aktivnosti (čitanje priča, stihova, govornih igara, učenje stranog jezika); razne igre (prednost tradicijskim igrama); stvaralaštvo (likovno, glazbeno, folklorno i sl.); pomoć i pratnja za djecu s posebnim potrebama; ekološke akcije; uređenje vanjskog i unutarnjeg prostora.

Socijalna samoposluga "Kruh sv. Antuna" traži volontere za prikupljanje namirnica i higijenskih potrepština svake subote poslijepodne u trgovačkim centrima u Varaždinu.

Svi zainteresirani volonteri mogu se prijaviti na broj telefona 421 477 ili e-mailom na: [email protected].

Komentari