Uključite se volontiranjem akciji prikupljanja hrane u trgovačkim centrima

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 20.02.2013. 17:13

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Banka hrane Hrvatska u suradnji s Međimurskom i Varaždinskom županijom u subotu 16. ožujka organizira humanitarnu akciju prikupljanja hrane u trgovačkim centrima na području Varaždinske županije.

Pozivaju se svi zainteresirani građani da se volontiranjem u akciji uključe u prikupljanje hrane i na taj način pomognu socijalno najugroženijem dijelu stanovništva čitave regije te ujedno povećaju socijalnu osjetljivost gospodarstva, tj. onih koji hranu proizvode i nažalost često u velikim količinama bacaju.

Prijaviti se možete putem prijavnog obrasca koji se možete preuzeti na internetskim stranicama Varaždinske županije.

Inače, ova je akcija već provedena 18. studenoga prošle godine na području Varaždinske županije i Međimurske županije kada je prikupljeno 3.447 kg tona hrane, a ovogodišnja će se također provesti u većem broju trgovačkih centara na području obiju županija.

Tada se prikupljanju odazvalo pedesetak volontera, koji su nesebično izdvojili svoje slobodno vrijeme te velikim angažmanom i predanošću pomogli pri prikupljanju, a vjerujemo da će tako biti i uoči uskrsnih blagdana.

Banka Hrane Hrvatska dio je međunarodne federacije (Food Bank FEBA) sa sjedištem u Parizu.

Glavna djelatnost udruge sastoji se u prikupljanju poljoprivrednih, agro-industrijskih i trgovinskih proizvoda od donatora, njihovog skladištenja, sortiranja i distribucije socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, posredstvom humanitarnih organizacija, socijalnih institucija i udruga koje isto tako pomažu siromašnima.

Komentari