Druga gimnazija Varaždin

Uključivanje suvremenih ICT tehnologija u nastavni proces prirodoslovnih predmeta

Druga gimnazija Varaždin

Objavljeno: 03.09.2016. 12:11

Zadnja izmjena: 03.09.2016. 12:57

Učenici i nastavnici Druge gimnazije Varaždin u proteklih dvije godine sudjeluju u međunarodnom projektu u sklopu programa europske komisije Erasmus+ naziva e(maths+science).

Aktivnosti projekta vezane su uz uključivanje suvremenih ICT tehnologija u nastavni proces prirodoslovnih predmeta te izradu nastavnih materijala za učenike i nastavnike korištenjem tih alata. Uz Hrvatsku, na projektu sudjeluju škole iz Latvije, Rumunjske, Turske i Italije. Naglasak projekta je na opipljivim intelektualnim rezultatima koje će moći koristiti nastavnici prirodoslovnih predmeta te će im biti dostupni na službenim stranicama projekta.

Jedan od takvih intelektualnih rezultata je katalog poveznica s interneta. Radi se o korisnim poveznicama koje su kroz anketu s nastavnicima na samom početku projekta prikupili nastavnici projektnih timova svih zemalja. Zatim su od tih poveznica odabrali za nastavni proces najbolje i najkorisnije te načinili detaljnu analizu dostupnosti, lakoće korištenja i moguću konkretnu primjenu u nastavi za svaku poveznicu. Konačan rezultat je pregledni katalog poveznica s kratkim osvrtom na svaki od njih. Katalog je objavljen na radnom jeziku projekta, engleskom, a namijenjen je svim nastavnicima, učenicima i ostalima koji žele navedene poveznice koristiti kod učenja ili poučavanja.

Komentari