Ukradena dvojezična ploča Vijeća srpske nacionalne manjine u Varaždinu

Objavljeno: 04.11.2013. 12:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Dragutin Kliček

Jučer, 3. studenog između 13 i 19 sati, u Stepinčevoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj skinuo PVC ploču s dvojezičnim natpisom vijeća jedne nacionalne manjine, s kojom se udaljio u nepoznatom smjeru, saznajemo iz PU varaždinske.

Naime, u toj se ulici nalazi Vijeća srpske nacionalne manjine.

Kontaktirali smo predsjednika ovog vijeća Milu Sekulića, koji nam je potvrdio da se krađa dogodila sa zgrade gdje je ovo vijeće.

- Nadam se da se radi o izoliranom incidentu, a ne planiranom napadu na srpsku nacionalnu manjinu. U suprotnom to bi bio napad na Srbe i ćirilično pismo. Ovakav potez ne priliči kulturnom gradu kakav je Varaždin. Srba ima 700 na području Varaždinske županije i 400 u Varaždinu i ti ljudi uglavnom žive u miješanim brakovima. Policija je odmah izašla na teren, a već su i ranije redovito obilazili našu zgradu da se spriječi nešto ovakvo. Smatram da će brzo naći krivca. Već smo 25. listopada imali sastanak s dogradonačelnikom Varaždina gdje se raspravljalo krađama dvojezičnih ploča - rekao je za eVaraždin, Sekulić.  

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju identiteta nepoznatog počinitelja.

Nastalu situaciju komentirao je i gradonačelnik Varaždina Goran Habuš.

- Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine u Varaždinu Mile Sekulić jutros me osobno obavijestio kako je tijekom vikenda ukradena natpisna ploča s prostorija Vijeća. Varaždin poznajem kao grad koji poštuje i uvažava sve vrste različitosti, za što se i osobno zalažem, stoga najoštrije osuđujem ovakav čin. Vjerujem, ipak, kako je riječ o pojedinačnom ispadu i kako će  policija biti brza i uspješna u otkrivanju počinitelja - rekao je Habuš.

 

 

Komentari